hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

2.3.2006

 aktuality


Pomoc hasičů při havárii osobního auta do potoka u Trnavy

Dne 2.3.2006 ve 14:20 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při havárii osobního auta u obce Trnava.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se speciálním protichemickým vozidlem a speciálním vyprošťovacím vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Trnava a Slušovice došlo k havárii osobního auta zn. Ford Focus Combi.

Po průjezdu zatáčkou řidič nezvládl jízdu, přeletěl přes ledovou bariéru u silnice a havaroval do místního potoka Trnávka, kde se převrátil na bok. Řidič sám vyvázl z havárie bez zranění. Pro podezření na únik provozních kapalin byl na místo vyslán také speciální protichemický vůz.

Hasiči ohlídkou místa nezjistili únik ropných látek do vody. Při havárii došlo pouze k vysypání části převážených osobních věcí. Hasiči z vody vytáhli věci řidiče a část koryta také vyčistili od úlomků a uvolněných dílů z havarovaného auta.

Vyprošťovací vozidlo hasičů nemohlo začít okamžitě pracovat, protože nad vozovkou vedlo elektrické vedení a hrozilo jeho poškození ramenem jeřábu. Na místo byl povolán výjezd energetické společnosti, který provedl odpojení proudu.

Jeřábem bylo následně vozidlo vytaženo na silnici, převráceno zpět na kola a předáno majiteli. Po celou dobu zásahu byla omezena průjezdnost silnicí a doprava musela být regulována hlídkami policie. V době vyprošťování vozidla z říčky byla doprava zcela zastavena asi na dvacet minut.


kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail