hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

9.3.2006

 aktuality


Nový sníh komplikoval dopravu v celém kraji
dopravní nehoda se nevyhnula ani hasičům

Dne 9.3.2006 byli hasiči v celém Zlínském kraji žádáni k řadě zásahů a pomocí především u dopravních nehod.

Vydatné sněžení postihlo celý Zlínský kraj, ale výrazně se projevilo ve výše položených místech a na Uherskobrodsku. Řada silnic nižších tříd byla několik hodin neprůjezdná a pracovníci správy a údržby silnic se snažili udržet sjízdné alespoň hlavní tahy. Desítky telefonátů řidičů směřovaly také na tísňové linky hasičů se žádostí o pomoc a vyproštění ze sněhových závějí zavátých silnic.

Za dvaačtyřicet hodin služby zasahovali profesionální hasiči ve Zlínském kraji celkem u osmi dopravních nehod. Asi u poloviny z nich došlo k lehkým zraněním řidičů a spolujezdců. V dalších případech se jednalo o technickou pomoc při vyproštění havarovaných osobních i nákladních aut. U obce Vizovice to bylo například vytažení havarovaného kamionu a u obce Osíčko bylo nutné vyprostit havarovanou cisternu.

Dne 9.3.2006 v 17:28 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při vyproštění havarovaného autobusu u obce Bystřice pod Hostýnem.

Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže se speciálním vyprošťovacím vozidlem. Při jízdě k zásahu došlo v obci Hulín k dopravní nehodě mezi hasičským vozem a osobním autem zn. Suzuki Vitara.

Před jedním z kruhových objezdů řidič osobního vozu uhýbal blížícímu se zásahovému vozidlu hasičů, které jelo se zapnutým zvukovým a světelným výstražným zařízením. Na zcela zledovatělé vozovce se vozidlo stalo neovladatelné, strojník již střetu nedokázal zabránit a zezadu narazil do osobního vozu. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn.

K vyproštění havarovaného autobusu byla zajištěna náhradní těžká technika soukromé firmy.

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail