hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

11.3.2006

 aktuality


Pomoc hasičů při dopravní nehodě na železnici u Havřic

Dne 11.3.2006 v 11:28 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při dopravní nehodě na železničním přejezdu v Uh. Brodě, Havřicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozidlem.  Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na nechráněném železničním přejezdu v Havřicích došlo k nehodě mezi osobním autem Š 120 a osobním motorovým vlakem.

Řidič osobního vozu vjel na železniční přejezd v době, kdy od Uherského Brodu přijížděl osobní vlak a došlo ke střetu. Osobní auto bylo odhozeno mimo železniční přejezd, kde narazilo do sloupu světelného signalizačního zařízení ČD. Vlak zastavil sto metrů od přejezdu. Z asi šedesáti přepravovaných osob ve vlaku nebyl nikdo zraněn.

Nárazem utrpěla jedna osoba ve vozidle lehké zranění, se kterým byla převezena vozidlem zdravotnické pomoci do nemocnice k ošetření. Další přepravované osoby v autě měly jen drobné oděrky, které byly buď ošetřeny na místě nebo si nevyžádaly žádné ošetření.

Z osobního vozu došlo k úniku provozních kapalin a olejů, které museli hasiči zasypat sorbenty a zabránit znečištění půdy.

Dopravní nehoda si vyžádala omezení v silniční dopravě i na železniční trati. Příčinu dopravní nehody na místě šetřila policie, stejně jako rozpory o počtu přepravovaných osob v autě a činnosti výstražného zařízení ČD.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail