hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

11.3.2006

 aktuality


Rozsáhlý požár dvou chat ve Zlíně, Malenovicích

Dne 11.3.2006 ve 13:28 hod. byli hasiči informováni o požáru chaty v Malenovicích.

Na místo vyjely jednotky profesionálních hasičů ze Zlína a Otrokovic se třemi cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v chatové a zahrádkářské oblasti v Malenovicích došlo k rozsáhlému požáru dvou sousedních chat.

Už při příjezdu hasičů byly obě budovy v plamenech. Obtížně průjezdnými cestami se hasiči dostali s cisternami jen asi 300 metrů od místa požáru a dál k chatám museli natáhnout vodní vedení. Když hasiči dorazili až k hořícím budovám, tak jedna ze střech se již probořila a samotným zásahem se nedala již zachránit žádná stavební část, ani uložené věci.

Hasiči pomocí jednoho proudu vody zabránili rozšíření požáru na okolní stromy a postupně požár uhasili. Následně museli hasiči strhnout zbytky střechy a jednotlivých ohořelých částí chatek. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Šetřením na místě nebylo vyloučeno úmyslné ani nedbalostní jednání, a proto je případ nadále ve společném šetření s policií. Požárem způsobené škody byly odhadnuty na 50.000 Kč, ale budou ještě upřesněny majiteli.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail