hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

12.3.2006

 aktuality


Pomoc hasičů při další vážné havárii u Starých Hutí
dvě malé děti preventivně odvezla záchranná služba

Dne 12.3.2006 v 10:15 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při havárii v Buchlovských kopcích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v jedné ze zatáček u obce Staré Hutě došlo k havárii osobního vozu zn. Ford Focus Combi.

Přesnou polohu havarovaného vozidla nahlásila na tísňovou linku manželka řidiče podle navigačního systému GPS ve vozidle.

Řidič nezvládl průjezd zatáčkou na zledovatělé vozovce, vyjel mimo silnici a havaroval před svodidly do hlubokého příkopu. Po havárii se vozidlo převrátilo na střechu. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby byly z preventivních důvodů odvezeny do nemocnice dvě malé děti a jejich maminka. Řidič neutrpěl žádné zranění a zůstal na místě havárie.

Hasiči zajistili vůz proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Vozidlo havarovalo do hůře přístupného místa (příkrý svah, stromy) a jeho vytažení na silnici trvalo přes jednu hodinu. Nejdříve museli hasiči pomocí nafukovacích vaků auto naklonit a překlopit ze střechy na kola. Teprve potom mohl být vůz připojen lanem k odtahové službě a za další pomoci traktoru byl vytažen na silnici.

Dopravní nehoda si vyžádala částečné omezení v průjezdnosti hlavním silničním tahem. Namrzlá vozovka musela být chemicky ošetřena a následně i pluhována. V době zásahu složek IZS byla doprava řízena kyvadlově a tvořily se kolony.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail