hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

12.3.2006

 aktuality


Dva nedělní požáry na Vsetínsku

Dne 12.3.2006 v 05:30 hod. došlo k požáru v rodinném domě v obci Dinotice.

Požár vznikl v době, kdy se zrovna majitel domu vzbudil a ucítil kouř. Prohlídkou kuchyně zjistil, že došlo k požáru mrazničky. Majitel nezaváhal a začínající požár sám uhasil pomocí dvou ručních hasicích přístrojů. Po úspěšném uhašení požáru zavolal hasičům, kterým vysvětlil situaci.

Operační důstojník na místo vyslal pouze vyšetřovatele hasičů ze Vsetína. Šetřením bylo zjištěno, že na mrazničce došlo k technické závadě na termostatu. Požár byl zpozorován velmi brzy a nestačil se ve větší míře rozšířit na hořlavé části kuchyně. Silným zakouřením rodinného domu, poškozením mrazničky a poškozením části kuchyňské linky byla vyčíslena způsobená škoda na 200.000 Kč.

Dne 12.3.2006 v 16:28 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta ve Vsetíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s rychlým zásahovým vozidlem a jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v areálu soukromé firmy došlo k požáru osobního auta Š 120.

Vozidlo bylo odstaveno v zadní části areálu na odlehlejším místě. Majitel zde vozidlo zaparkoval na několik dnů a chystal ho k prodeji. Už při příjezdu hasičů byl celý vůz v plamenech. Hasiči požár bleskově uhasili, ale jeho celkovému zničení zabránit nedokázali.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína byly v místě požáru nalezeny stopy, které jsou předmětem dalšího šetření policie. Na místě nebylo vyloučeno úmyslné nebo nedbalostní založení požáru a případ je nadále v šetření. Způsobená škoda byla vyčíslena na 6.000 Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail