hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

13.3.2006

 aktuality


Pomoc hasičů při havárii nákladního auta na staveništi v Kroměříži

Dne 13.3.2006 v 11:50 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při havárii nákladního auta v Kroměříži.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v areálu bývalých kasáren došlo k havárii nákladního auta na staveništi nákupního centra.

Řidič vozu zn. DAF uvedl, že při vyklápění nákladu štěrku zafoukal silný nárazový vítr, který převrátil auto se zvednutou korbou na bok. Řidič sám utrpěl zranění, které muselo být ošetřeno zdravotnickou službou a následně byl i odvezen do nemocnice.

Při havárii došlo nejen k vysypání nákladu na neurčené místo, ale také k úniku většího množství provozních kapalin a olejů z vozu. Hasiči museli olejovou skvrnu zlikvidovat pomocí sorbentů a vůz zajistit proti případnému vzniku požáru.

Na místo havárie si firma zajistila vlastní těžkou techniku na zvednutí havarovaného nákladního auta. Jeřáb přijede v odpoledních hodinách a jednotka se vrátí na místo k likvidaci zbylých uniklých olejů.

aktualizováno

Ve 13:20 hod. byla na místo havárie vyslána znovu jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže, která asistovala u zvednutí havarovaného vozu zpět na kola těžkými stroji. Zbytky uniklých olejů byly znovu zasypány sorbenty.

Na zvedání havarovaného auta musely být použity dva těžké stroje. Nejprve byla odstraněna zvedací hydraulika, korba byla přisunuta k podvozku a následně celé auto převráceno zpět na kola. Vyprošťovací práce byly ukončeny ve 14:30 hod. Podle získaných informací bylo údajně havarované nákladní vozidlo tři dny "staré".

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail