hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

20.3.2006

 aktuality


Požár plynového kotle a ohřívače vody bytu v obci Kelč
požár poškodil vodovodní potrubí a došlo k zatečení bytů

Dne 20.3.2006 v 09:28 hod. byli hasiči informováni o požáru v obytném domě v obci Kelč.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u jednoho z bytů došlo k malému výbuchu a požáru plynového kotle a ohřívače vody.

Požár vznikl ve třetím nadzemním podlaží panelového domu v technické místnosti vedle bytu, kde byl umístěn plynový kotel určený k vytápění a k ohřevu vody. Požár zpozoroval syn uživatelky bytu, který při práci na počítači uslyšel ránu, po které se počítač vypnul. Šel se podívat na jističe, které byly všechny vypnuté a v horním rohu dveří uviděl kouř z chodby domu. Na chodbě zjistil, že se kouří z přilehlé technické místnosti.

Mezitím jeho sousedka přivolala na pomoc náhodného kolemjdoucí a pomocí dvou ručních hasicích přístrojů se jim podařilo požár utlumit. Při požáru došlo k poškození plastového vodovodního potrubí ke splachovači WC a následnému vytopení kuchyně a sociálního zařízení ve spodním bytě. Částečně byl vodou poškozen i další byt v přízemí.

Po příjezdu hasičů bylo místo požáru překontrolováno. Hasiči začali vynášet ohořelé věci z blízkosti místa požáru a celý dům odvětrali. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo místo požáru ohledáno. Požár poškodil samotnou technickou místnost s kotlem, dveře bytu, odložené věci, botník a sedm párů bot, poškozena byla i elektroinstalace domu. Vytopením sousedů došlo k poškození malby na stěnách a k poškození elektroniky. Jako nejpravděpodobnější příčina vzniku požáru malého plynového kotle byla určena technická závada elektroinstalace. Požárem způsobená škoda byla celkově vyčíslena na 62.000 Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail