hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

22.3.2006

 aktuality


Pomoc hasičů při havárii kamionu se dřevem v Dobroticích

Dne 22.3.2005 v 04:46 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při havárii nákladního auta s kládami v obci Dobrotice.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na výjezdu z obce Dobrotice došlo k havárii nákladního auta zn. Tatra s nákladem klád.

Po havárii se vozidlo i s návěsem převrátilo na bok a náklad klád se vysypal na krajnici a do pole. Několik valících se klád poškodilo sloup s elektrickým a telefonním vedením. Nahnutím sloupu došlo také k poškození jedné elektrické přípojky blízkého rodinného domu. Řidič z vozidla vylezl sám a nezraněn.

Při havárii došlo k úniku provozních kapalin a paliva. Na jejich likvidaci použili hasiči sorbent a vůz zajistili i proti případnému požáru. Na místo museli být povoláni zástupci energetické společnosti, telefonní společnosti, náhradní přepravní vůz na klády a další těžká technika na zvednutí nákladního auta.

Velitel zásahu si na pomoc přivolal také jednotku profesionálních hasičů z Kroměříže se speciálním vyprošťovacím vozidlem. Po příjezdu hasiči pomáhali při zvedání havarovaného návěsu zpět na kola.

Samotná havárie nezpůsobila výrazné dopravní komplikace, které však nastaly až při vyprošťování vozu a při překládce nákladu. Po celou dobu zde musela asistovat hlídka policistů, která řídila dopravu.

Zástupci lesní společnosti vyslali na místo svůj náhradní přepravní tahač, který hydraulickým ramenem naložil vysypané klády a odvezl je z místa havárie. Likvidační práce po havárii byly ukončeny až kolem 10:00 hod.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail