hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

22.3.2006

 aktuality


Požár v osobním autě v Rožnově pod Radhoštěm

Dne 22.3.2006 v 15:45 hod. byli hasiči informováni o požáru v osobním autě v Rožnově pod Radhoštěm.

Na místo vyjela jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Rožnov pod Radhoštěm s jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na jednom parkovišti došlo k požáru uvnitř vozu zn. Renault Scenic.

Díky včasnému zjištění a nahlášení požáru přijeli hasiči k hořícímu vozu do pěti minut. Násilím rozbili malé okénko dveří řidiče a požár uvnitř auta uhasili. Rychlým zásahem se hasičům podařilo zabránit rozšíření požáru a vzniku velkých škod. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo místo ohledáno. Řidič uvedl, že vozidlo na parkovišti odstavil ráno v 06:30 hod., kdy přijel do svého zaměstnání. Před vznikem požáru nebylo vozidlo poškozeno a auto bylo uzamčeno. Požár vznikl od elektrického ovládání vnějších zrcátek. To bylo pod napětím, i když klíč nebyl v zapalovací skříňce. Tento fakt byl ověřen u jiného vozu stejného typu. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena nejméně na 50.000 Kč. Požár poškodil především dveře a část palubní desky.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail