hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

24.3.2006

 aktuality


Požár v rodinném domku v obci Bojkovice
zranění jednoho muže

Dne 24.3.2005 v 18:06 hod. byli hasiči informováni o požáru rodinného domku v obci Bojkovice.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozidlem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Bojkovice se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru uvnitř malého domku, ve kterém bydleli dva sociálně slabí muži.

Požár byl ze značné části uhašen ještě před příjezdem hasičů občany města. Hasiči místo požáru překontrolovali a zajistili proti jeho dalšímu vzniku. Při požáru se jeden obyvatel domku nadýchal kouře a byl následně odvezen vozidlem zdravotnické služby do nemocnice k hospitalizaci.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost jednoho z obyvatel domku, který usnul s cigaretou v posteli. Od nedopalku vznikl požár matrací, které poškodil společně s podlahovou krytinou a oblečením. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 2.000 Kč. Zásahem občanů se podařilo uchránit hodnoty domku ve výši 100 tis. Kč.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail