hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

30.3.2006

 aktuality


Při čerpání zaplaveného areálu firem v Jarošově se pokazilo čerpadlo
vysokokapacitního čerpadla z Olomouce se pokazilo

Dne 30.3.2006 v 09:00 hod. se vysokokapacitní čerpadlo pokazilo a čerpání muselo být přerušeno. Čerpadlo pracovalo celou noc a třemi proudy se podařilo snížit hladinu vody v areálu firem.

Voda dál do areálu natéká z řeky Moravy a hasiči se snažili utěsnit jednu netěsnící klapku pomocí pytlů s pískem. Standardní čerpací technika hasičů nedokáže tento problém řešit, ale přesto máme za to, že firmy měly dostatek času zabezpečit si alespoň nejdůležitější věci ještě během doby čerpání. Další vývoj situace se bude odrážet od blízké hladiny řeky Moravy.

aktualizováno

V odpoledních hodinách bylo rozhodnuto o dalším pokračování v čerpání vody ze zaplaveného areálu soukromých firem v Jarošově. Hasiči zvažují možnosti posílení čerpací techniky o další výkonnější čerpadla k efektivnějšímu čerpání. Další rozhodnutí se očekává po 18. hodině.

V 19:00 hod. byly na místo vyslány čtyři jednotky sboru dobrovolných hasičů z okolí, které budou čerpat vodu. Zároveň se pokusí ještě více utěsnit klapku, kterou se voda vrací z řeky Moravy a zaplavuje tento areál firem.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail