hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

20.4.2006

 aktuality


Požár zahradní chatky u Kunovic

Dne 20.4.2006 ve 14:01 hod. byli hasiči informováni o požáru zahradní chatky u obce Kunovice.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Kunovice také se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru zahradní chatky a trávy na okolním pozemku.

Už při příjezdu hasičů byl celý zahradní domek v plamenech. Hasiči se snažili především zabránit šíření požáru na okolní suché trávě. Požár byl postupně lokalizován a uhašen vodní lafetou a několika proudy vody.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Požár jako první zpozoroval a nahlásil občan, který projížděl po silničním obchvatu a všiml si stoupajícího kouře u trati. Požár zahradní chatku zcela zničil. Požárem způsobená škoda nebyla prozatím vyčíslena. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně nedbalost neznámé osoby při manipulaci s otevřeným ohněm nebo cigaretou.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail