hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

20.4.2006

 aktuality


HZS Zlínského kraje navštívil bývalý hasičský důstojník z Belgie

Dne 20.4.2006 navštívil HZS Zlínského kraje bývalý hasičský důstojník s hodností kapitána pan Marc De Taevernier z Belgie.

V tomto týdnu zavítala do Zlína delegace z Izegemu vedená panem Didierem Vandeputtem, místostarostou, v jehož kompetenci se kromě jiného nachází mezinárodní styky, a panem Rolandem Handsaemem, prezidentem Komise pro mezinárodní styky. Cílem návštěvy je zhodnotit dosavadní desetiletou spolupráci mezi partnerskými městy Zlín a Izegem. Součástí programu jsou jednání o kultuře, mládeži a sportu a sociálních tématech. Hosté projevili také zájem o jednání s představiteli zlínských hasičů.

Pana Marca De Taevernier se za HZS Zlínského kraje nejdříve ujal ředitel odboru IZS kpt. Ing. Hynek Marák. Ten ho seznámil se systémem zajištění požární ochrany v ČR a ve Zlínském kraji.

Hosta nejvíce zajímalo technické vybavení současných profesionálních hasičských a záchranných jednotek, řízení výjezdů hasičů k zásahům a prostory pro život hasičů na stanici.

Se zájmem zkušeného profesionála si v garážích prohlédl nové zásahové vozy zlínských hasičů a používanou techniku. Velmi intenzivně se zajímal o způsob vyprošťování osob při dopravních nehodách a hlavně si prohlížel používané speciální a vyprošťovací zařízení.

Po prohlídce budovy se hosta ujal ředitel odboru operačního řízení kpt. Ing. Štefan Hrtús, který mu představil operační středisko a systém přijímání oznámení na tísňových linkách.

Nadšení pana Marca De Taeverniera se odrazilo v pozvání zástupců HZS Zlínského kraje na návštěvu hasičského sboru v Izegemu, kterého hodláme využít v rámci některých plánovaných zahraničních služebních cest.


Marc De Taevernier a kpt. Ing. Hynek Marák

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail