hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

29.4.2006

 aktuality


13. slavnostní hasičská pouť na Svatém Hostýně

Dne 29.4.2006 se na Svatém Hostýně uskutečnila 13. hasičská pouť. Slavnostní mši celebroval, stejně jako v loňském roce, olomoucký arcibiskup a moravský metropolita Jan Graubner.

Na setkání organizované jednotkami dobrovolných hasičů se z celé republiky sjelo na tisíc registrovaných členů z téměř šedesáti sborů. Ti přivezli šestatřicet sborových praporů a zástav. Čtyři nové prapory byly posvěceny po slavnostní mši. Pouti se jako hosté účastnili i dobrovolní hasiči z Chorvatska a Slovenska.

Akci přišlo podpořit na patnáct set návštěvníků, včetně vrcholných představitelů jednotek sborů dobrovolných hasičů České republiky. Při pouti proběhl slavnostní nástup v kostele. Následovalo uvítání arcibiskupem a slavnostní mše.

Slavnostní zahajovací průvod praporečníků byl letos vůbec poprvé zrušen kvůli vydanému dešti. I přesto se podařilo setkání všech generací hasičů jak dobrovolných, tak i zástupců profesionálních sborů.

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail