hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

2.5.2006

 aktuality


Záchrana mladého muže z vysokého komína v Zubří

Dne 2.5.2006 v 01:13 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně muže na komíně v Zubří.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na samém vrcholu 104 metrů vysokého komína je mladý muž.

Ten komunikoval se svými kamarády přes mobilní telefon. Mladík záchranářům potvrdil, že nemá sebevražedné úmysly, ale má obavu slézt dolů.

Hasiči nasvítili komín halogenovými rampami a na vrchol se vydali dva příslušníci z lezecké skupiny. Na vrchol vedly dva železné žebře na protějších stranách komína. Celý výstup hasičům ztěžovalo poměrně chladné počasí a když byla skupina lezců těsně pod vrcholem, tak se ozvala vysílačka. Na zemi k hlídce policie a posádce zdravotnické služby přišel mladík, který oznámil, že je to právě on, kdo byl na vrcholu a dolů slezl sám druhou stranou komína.

Jeho kamarádi policii potvrdili totožnost. Orientační dechová zkouška na alkohol byla pozitivní s hodnotou téměř dvou promile. Dvacetiletý muž byl následně odvezen na záchytnou stanici a hasiči se mohli vrátit na stanici. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail