hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

5.5.2006

 aktuality


Pomoc hasičů po velmi těžké dopravní nehodě u Jablůnky
sedm účastníků nehody bylo odvezeno do nemocnice

Dne 5.5.2006 ve 20:35 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u obce Jablůnka na Vsetínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s rychlým zásahovým autem a cisternou, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Jablůnka. Místní dobrovolní hasiči byli na místo vysláni z důvodu, že při příjmu oznámení byl nahlášen po dopravní nehodě také požár jednoho z vozů.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Jablůnka a Bystřička došlo k velmi těžké dopravní nehodě mezi osobním autem Š120 a osobním autem zn. Opel Vectra. Hlášený požár nebyl na místě zjištěn a pravděpodobně šlo o domněnku vyvolanou stoupající párou z poškozených chladičů.

Při vzájemném čelním střetu obou vozů došlo k totálnímu zdemolování přední části škodovky a uvěznění tří mladých mužů uvnitř kabiny. Na jejich vyproštění museli hasiči použít speciální hydraulickou techniku a po odstřižení dveří i střechy byli vytaženi. Převážně s těžkými zraněními na nohou byli předáni do péče lékařů zdravotnické služby a okamžitě odvezeni do nemocnice.

Druhé vozidlo po nárazu skončilo mimo vozovku, kde se převrátilo na bok. Ve voze cestovaly dvě dospělé ženy a dvě malé děti. Ženy utrpěly lehčí zranění a spolu i s dětmi byli všichni odvezeni také do nemocnice k vyšetření a další nezbytné lékařské péči.

Z místa dopravní nehody tak bylo nakonec odvezeno do nemocnice všech sedm účastníků, včetně obou malých dětí.

Po vyproštění zraněných pokračovali hasiči v zajištění vozidel proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody policií pomohli také hasiči odtahové službě s odklízením vraků a úklidem vozovky.

Po celou dobu zásahu jednotek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost na hlavním silničním tahu I/57. Doprava byla řízena kyvadlově hlídkami policie.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail