hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

9.5.2006

 aktuality


Požár zahradního domku v obci Bánov
zničená hudební aparatura zvýšila způsobené škody

Dne 9.5.2006 v 04:53 hod. byli hasiči informováni o požáru zahradního domku v obci Bánov.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Bánov a Nivnice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k většímu požáru zahradního domku.

Jako první na místo přijeli místní dobrovolní hasiči, kteří se okamžitě napojili na funkční podzemní hydrant, rozvinuli dva proudy vody a začali s lokalizací požáru. Po příjezdu profesionálních hasičů bylo k hořícímu domku nataženo vysokotlaké vodní vedení. Hasiči pronikli do objektu a požár postupně uhasili. Uvnitř byl nalezen kanystr s benzinem, který hasiči ochlazovali před případným výbuchem.

Požár jako první nejdříve uslyšel sám majitel, kterého zaujalo typické praskání hořícího dřeva. Pohledem do zahrady spatřil hořící domek a ihned přivolal na pomoc hasiče. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Požár zničil značnou část zahradního domku, polovinu střechy, veškeré vybavení a uložené věci. Majitel měl uvnitř domku hudební aparaturu na veřejné produkce, která byla požárem zničena i s mnoha hudebními nosiči. Předběžně si majitel vyčíslil škody na 150.000 Kč, ale ty budou ještě dále upřesněny.

Příčina vzniku požáru nebyla zatím zjištěna. Vyšetřovatel hasičů si vyžádal výjezd speciálně cvičeného policejního psa na hledání stop na místech požárů. Případ je nadále v šetření.

aktualizováno

Policejní pes při ohledání místa označil několik stop, které byly zajištěny pro další odborné zkoumání v laboratořích. Případ je nadále ve společném šetření hasičů a policie. Způsobené škody byly celkově vyčísleny na 300.000 Kč. Rozdíl připadá na stavební část zahradního domku a jeho vybavení.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail