hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

15.5.2006

 aktuality


Pomoc hasičů po havárii kladovky u Starého Města

Dne 15.5.2006 v 10:40 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii nákladního auta u Starého Města.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silničním obchvatu došlo v prostoru křižovatky na Staré Město k havárii nákladního auta zn. Scania s návěsem a nákladem klád.

Řidič nezvládl průjezd odbočovacím jízdním pruhem při výjezdu ze silničního obchvatu I/50 a havaroval s nákladem klád. Vozidlo se převrátilo na bok do protisměru a klády se vysypaly částečně na silnici a částečně do příkopu. Při havárii nedošlo k žádnému zranění.

Havárie poškodila palivovou nádrž tahače a hydraulické vedení zvedacího ramene. Hasiči museli nejdříve speciálním tmelem utěsnit hrdlo palivové nádrže a další drobný únik byl soustavně zachytáván do sběrných nádob. Unikající hydraulický olej byl postupně zasypáván sorbenty a rovněž sbírán k likvidaci. Zásahem hasiči zabránili ekologickému ohrožení a znečištění půdy u silnice.

Na místo musela být přivolána těžká vyprošťovací technika, která nejdříve zvedla havarovaný tahač i s návěsem zpět na kola. Poté byla vozovka kompletně očištěna od uniklých provozních kapalin. Následně na místo přijel náhradní přepravní vůz a postupně klády odvezl.

Havárie si vyžádala dopravní omezení, které bylo regulováno hlídkou dopravní policie po celou dobu zásahu. Likvidační práce trvaly až do pozdních odpoledních hodin.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail