hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

20.5.2006

 aktuality


Nová zásahová cisterna u dobrovolných hasičů v Babicích
nové vozidlo pokřtil genmjr. Ing. Miroslav Štěpán

Dne 20.5.2006 byl dobrovolným hasičům z Babic na Uherskohradišťsku slavnostně předán do provozu nový vůz.

V krásný jarní den byla uspořádána slavnostní akce s prezentací techniky jednotek sboru dobrovolných hasičů z několika obcí Zlínského kraje. Hlavním důvodem však bylo předání nového zásahového vozidla pro místní jednotku sboru dobrovolných hasičů.

Slavnostního odhalení a křtu se zhostil starosta obce Miloslav Maňásek a generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky a náměstek ministra vnitra genmjr. Ing. Miroslav Štěpán. Oba muži popřáli novému vozu vždy šťastný návrat ze zásahu a dlouhou službu na pomoc občanům.

Nové vozidlo jednotky SDH Babice, CAS 24 MAN 4x4, bylo představeno společně s další zásahovou technikou sborů dobrovolných hasičů obcí Zlínského kraje. Veřejnosti se pochlubila obec Vizovice s cisternou CAS 16 Iveco Eurocargo 140E 24W 4x4, Buchlovice s vozem CAS 24 Renault Midlum 220.14 4x4 a obec Strání s vozem CAS K-25 Praga NTS 4x4.

HZS Zlínského kraje představil svůj zásahový vůz CAS 24 Renault Kerax 4x4 a automobilový žebř AZ 30 Camiva na podvozku Renault Midlum. Pro zpestření programu si připravili své vystoupení i lezci, kteří předvedli své umění na žebři, osvětlovacím sloupu a laně.

Zájemci si mohli všechny představené vozidla prohlédnout, osahat a něco málo i vyzkoušet. Nejvíce byly nadšené děti, které na autech hasičům "prošmejdily" všechny kouty a tradičně nejzábavnější pro ně bylo pouštění signalizačních zařízení. Na své si ale přišli i odborníci a znalci hasičské zásahové techniky. Nejvíce pozornosti přitahovaly cisterny z Babic a Vizovic.

Na mnoha místech bylo slyšet, že i u dobrovolných hasičských sborů je kvalitní zásahová technika na úrovni profesionálních záchranářů, a také to, že kde se chce, tam se nemusí jezdit k požárům jen ve starých a historických autech.


Technická data k vybraným vozidlům - zde

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail