hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

27.5.2006

 aktuality


Složky integrovaného záchranného systému Zlínského kraje působící v Uherském Hradišti
a
Městská policie Uherské Hradiště

uspořádaly 4. ročník preventivní akce

 Den s modrým majákem

 na Masarykově náměstí v Uherském Hradišti

V bohatém programu se představily jednotlivé složky integrovaného záchranného systému při řešení dopravní nehody dvou osobních automobilů. Hasiči předvedli svou techniku, zásah při likvidaci uniklé chemické látky a ukázku hašení požáru budovy na náměstí. Policisté předvedli speciální pyrotechnický oddíl z Olomouce, ukázky výcviku služebního psa a zadržení pachatele. Zdravotnická záchranná služba se prezentovala při ukázkách poskytování první pomoci. Strážníci Městské policie Uherské Hradiště zase předvedli ukázku sebeobrany.

Po celou dobu se o kulturní vystoupení starala Hudba hradní stráže a Policie ČR

Během celého odpoledne byly k vidění stálé statické ukázky technických prostředků a výstroje integrovaného záchranného systému. Policie ČR předvedla služební automobil s radarem, přístroj na měření alkoholu, techniku snímání otisků prstů a další zajímavosti. Městská policie Uherské Hradiště předvedla správně vybavené jízdní kolo, služební vůz s majákem a vysílačky.
HZS z Uherského Hradiště předvedl cisternu, technický automobil, automobilový žebřík, dýchací přístroje, ochranné oděvy, opasky, lezecké postroje, přilby a prostředky pro zamezení úniku nebezpečných látek. Záchranná služba představila své nové výjezdové vozidlo.

Historické uniformy policie, minulost četnictva a hasičstva


kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail