hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

29.5.2006

 aktuality


Požár osobního auta v obci Ratiboř

Dne 29.5.2006 ve 12:27 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v obci Hošťálková na Vsetínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s rychlým zásahovým vozidlem a jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že ve vedlejší obci Ratiboř došlo k požáru osobního auta zn. Š Felicia Combi.

Před příjezdem hasičů se požár snažili uhasit dva řidiči linkových autobusů, kteří projížděli kolem a použili své práškové ruční hasicí přístroje. I přes veškerou snahu se jim nepodařilo požár zcela uhasit.

Hasiči přijeli na místo rychlým vozem za sedm minut a požár v motorovém prostoru dohasili vysokotlakým proudem vody. Zásahem se podařilo zabránit dalšímu rozšíření požáru na kabinu a celé auto. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo místo požáru ohledáno. Řidička vozu uvedla, že při jízdě s vozidlem na LPG uslyšela nejdříve v motorovém prostoru ránu, a poté se objevil i kouř. Ihned s vozidlem zastavila a přivolala na pomoc hasiče. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně technická závada, jejíž přesné určení je předmětem dalšího zkoumání. Požár zcela zničil motor a jeho jednotlivé části, čímž způsobil škodu ve výši 80.000 Kč.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail