hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

29.5.2006

 aktuality


Pomoc hasičů po havárii traktoru do potoka v Prusinovicích

Dne 29.5.2006 v 18:58 hod. byli hasiči požádáni o záchranu muže zpod traktoru v obci Prusinovice.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že u obce Prusinovice havaroval řidič traktoru do místního potoka a zůstal uvězněn pod strojem ve vodě.

Řidič traktoru byl vytažen z vody ještě před příjezdem hasičů za pomoci spoluobčanů. Přítomnému lékaři zdravotnické záchranné služby odmítl na místě vyšetření. Pro zjevnou podnapilost byl zajištěn hlídkou policie a odvezen na služebnu.

Podle zjištěných informací obracel muž traktorem seno na louce, nezvládl obrátku a havaroval do potoka. Traktor se celý převrátil a částečně uvěznil muže ve vodě. Při havárii traktoru domácí výroby došlo k úniku provozních kapalin do vody.

Hasiči unikající látky zachytávali a odebírali do připraveného barelu. Na vyčištění vody použili i sorbční desky. K vytažení traktoru z vody byla přivolána těžká technika z místního družstva. Po vytažení traktoru byl stroj zajištěn proti dalšímu úniku provozních kapalin. Způsobená škoda nebyla pro potřeby hasičů vyčíslena.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail