hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

31.5.2006

 aktuality


Požár vzduchotechniky a střechy haly v Křekově

Dne 31.5.2006 v 09:45 hod. byli hasiči informováni o požáru ve výrobní hale v obci Křekov.

Na místo vyjely jednotky profesionálních hasičů z Valašských Klobouk a Slavičína se dvěma cisternami, které posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Křekov. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v jedné výrobní hale soukromé firmy došlo k požáru v prostoru střechy.

Požár zachvátil především část vzduchotechniky a odsávací zařízení několika výrobních strojů, odkud se rozšířil na dřevěné části střešní konstrukce. Hasiči museli na několika místech odkrýt stropy a proniknout do sníženého podkroví k jednotlivým místům požárů. V první fázi hašení zasahovali hasiči v dýchacích přístrojích.

Postupně byl požár uhašen pomocí vysokotlakého proudu vody, který byl dostatečný pro zvládnutí plamenů a zároveň ohleduplný k případnému poškození výrobních strojů vodou. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

V době zásahu musela být přerušena výroba v provozu na lisovaní gumových polotovarů a provozní část muselo opustit asi deset zaměstnanců. Zásah hasičů a odvětrání haly trvalo přes hodinu. Dohlídku na místě požáru provedli místní dobrovolní hasiči, z nichž někteří přímo pracovali ve výrobě.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl v prostoru odsávacích zařízení výrobních strojů a přenesl se na dřevěnou část konstrukce střechy a podhledů. Požárem způsobené škody byly vyčísleny na 100.000 Kč. Příčinou vzniku požáru bylo vznícení nečistot v systému vzduchotechniky.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail