hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

1.6.2006

 aktuality


Pomoc hasičů po těžké dopravní nehodě v obci Trnava

Dne 1.6.2006 ve 13:06 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při vyproštění osob po dopravní nehodě v Trnavě u Slušovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že přímo v obci došlo k těžké dopravní nehodě mezi utrženým přívěsem a dodávkou.

Dodávce zn. Ford Transit se při průjezdu zatáčkou uvolnil přívěs s malou zábavní střelnicí, přejel do protisměru, kde čelně narazil do druhé projíždějící dodávky zn. Fiat Ducato s přívěsným vozíkem. Po vzájemném střetu došlo ke dvěma zraněním mužů na předních sedadlech dodávky Fiat. Řidička první dodávky nebyla při nehodě zraněna a po uvolnění přívěsu zastavila u krajnice.

Před příjezdem záchranářů se snažili místní občané pomoci zraněným. Spolujezdec byl vytažen ven se zraněním v obličeji. Řidič dodávky však zůstal zaklíněn uvnitř a ani snaha roztáhnout kabinu pomocí nákladního auta a lana nebyla úspěšná.

Hasiči nejdříve odstřihli zkřížené pedály řízení a postupně uvolňovali tlak na nohy. V poslední fázi roztáhli kabinu pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení a řidič mohl být přes zadní sedadla vytažen ven.

Po celou dobu zásahu hasičů byl řidič při vědomí a ošetřován lékařem zdravotnické služby. Byla mu poskytnuta první pomoc, ošetřeno jeho další zranění na hlavě a celkově hlídán jeho zdravotní stav. Po vytažení byl uložen do vakuového lůžka a transportován do nemocnice k hospitalizaci. Lékaři také odborně ošetřili zraněného spolujezdce.

Dopravní nehoda způsobila celkovou neprůjezdnost silnice v obci Trnava. Osobní doprava byla odkláněna a nákladní čekala na uvolnění průjezdu. Hasiči zajistili poškozený vůz i proti úniku provozních kapalin a pomohli s odklízením vraku a střepů.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail