hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

14.6.2006

 aktuality


Pomoc hasičů po dopravní nehodě u obce Horní Lhota

Dne 14.6.2006 ve 13:02 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u obce Horní Lhota na Zlínsku.

Na místo nejdříve vyjela jednotka profesionálních hasičů z Luhačovic s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi hájenkou a Horní Lhotou došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Š Felicia Combi a Renault.

Při odbočování vozidla Renault na vedlejší silnici došlo ke vzájemnému střetu s druhým vozidlem Škoda, které chtělo předjet první vůz. Po nárazu se ve smyku dostala škodovka mimo silnici, kde přejela začínající úsek svodidel a havarovala po třináctimetrovém srázu do lesa pod cestou. Tam se nejdříve vůz převrátil a přes střechu dopadl znovu na kola. Při dopravní nehodě došlo ke dvěma lehkým zraněním.

Auto pod srázem bylo poškozeno a došlo k úniku olejů. Hasiči zajistili obě vozidla proti případnému požáru a zabránili dalšímu úniku provozních kapalin.

Velitel zásahu si na místo povolal jednotku profesionálních hasičů ze Zlína se speciálním vyprošťovacím vozidlem. Hasiči nejdříve navijákem vytáhli po srázu poškozený vůz k okraji silnice, a poté pomocí jeřábu vyzvedli auto na vozovku. Hasiči pomohli také s odklízením trosek po nehodě.

Během zásahu hasičů byl omezen průjezd jednoho jízdního pruhu. Doprava byla po celou dobu kyvadlově řízena hlídkou policie.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail