hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

14.6.2006

 aktuality


Požár pračky v rodinném domě ve Fryštáku

Dne 15.6.2006 ve 20:51 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě ve Fryštáku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Fryšták. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v koupelně domu došlo k požáru pračky.

Před příjezdem hasičů se požár ze značné části podařilo uhasit obětavému sousedovi, který použil svůj ruční práškový hasicí přístroj. Starší manželský pár majitelů byl z požáru natolik v šoku, že si sami nemohli požár uhasit.

Při příjezdu hasičů byl celý dům zakouřen a hasiči museli do koupelny vniknout v dýchacích přístrojích. Po dohašení plamenů byl celý dům odvětrán přetlakovou ventilací. Zásahem hasičů s vysokotlakým proudem vody se podařilo zabránit rozšíření požáru mimo koupelnu a do dalších částí domu. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl v koupelně prvního patra domu. Majitelka zrovna prala prádlo, když došlo k požáru. Požár zcela zničil pračku a značnou část vybavení koupelny. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na pračce. Způsobená škoda byla vyčíslena na 50.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit hodnoty domu ve výši 1,5 mil. Kč.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail