hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

16.6.2006

 aktuality


Vernisáž ke 130. výročí založení SDH v Uherském Brodě

Dne 16.6.2006 byla v odpoledních hodinách zahájena vernisáž ke 130. výročí založení sboru v Uherském Brodě.

Slavnostní zahájení se neslo v duchu připomínek historického vývoje sboru dobrovolných hasičů v Uherském Brodě. Vývoje nejen o činnosti jeho členů, ale i o přehledu velkých požárů a událostí v Uherském Brodě. Za tak dlouhou dobu působnosti dobrovolného hasičstva, požárníků a dobrovolných hasičů bylo připomenuto i samotné množství zásahů na území města, řada pomocí v jiných městech či regionech naší republiky.

Před otevřením vernisáže dobrovolní hasiči předvedli požární útok s historickou ruční stříkačkou, kterému předcházelo svolání hasičstva dobovou trubkou z věže muzea J. A. Komenského. Pěkně secvičená a zorganizovaná podívaná se líbila nejen znalcům, ale i široké veřejnosti a dětem.

Po předvedení historické i novodobé techniky sboru dobrovolných hasičů byla otevřena a zahájena samotná vernisáž. Muzeum J. A. Komenského v Uherském Brodě poskytlo prostor pro historickou prezentaci sboru. V době zahájení navštívilo vernisáž několik desítek pamětníků hasičů a občanů Uherského Brodu.

Celý historický průřez činnosti sboru dobrovolných hasičů v Uherském Brodě všem připomněl, že dobrovolnická služba má nezastupitelné místo ve veřejném i společenském životě.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail