hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

19.6.2006

 aktuality


Dětský den na stanici v Kroměříži - III. ročník tradičního "malování po stanici"
tradiční malování na zdi stanice hasičů

Dne 1.6.2006 byl zahájen u hasičů v Kroměříži již III. ročník "malování po stanici". Deštivý den však znemožnil vytvořit nové umělecké dílo na jedné ze stěn zbrojnice, a proto byl dětem nabídnut náhradní program s prohlídkou stanice a techniky. Náhradní termín byl naplánován až na "lepší počasí".

To přišlo až dnes, a tak desítka dětí z místního dětského domova přijala znovu pozvání ředitele kroměřížských hasičů Ing. Vladimíra Pitnera ke třetímu ročníku "malování po stanici".

Před třemi lety dali hasiči dětem k dispozici čtyřicetimetrovou stěnu v domnění, že vydrží na malování několik let. Děti však výzvu přijaly s neočekávanou vervou a celou ji pomalovaly hned v prvním roce. Na další ročníky tak museli hasiči celou stěnu přemalovat na bílo a vytvořit dětem nové "plátno".

Ani letos děti nezklamaly a během odpoledne zvládly stěnu pomalovat nejrůznějšími motivy s jarní tématikou. Během malování si ještě dokázaly zpestřit chvíle při různých hrách, soutěžích a hasičských dovednostech.

Za novou jednoroční výzdobu hasičské stanice v Kroměříži jim děkujeme a věříme, že příští rok si přijdou zamalovat znovu.

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail