hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

21.6.2006

 aktuality


Požár kontejneru a dvou aut v Otrokovicích
nedbalost nebo úmysl způsobil větší škody

Dne 21.6.2006 ve 22:10 hod. byli hasiči informováni o požáru aut a stromů v Otrokovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Školní došlo k požáru plastového kontejneru na odpad, dvou zaparkovaných osobních aut a nízkého porostu.

Před příjezdem hasičů se snažil požár uhasit majitel vedlejší zahrady, kam se plameny rozšiřovaly přes ochrannou plachtu plotu. Hašení pomocí zahradní hadice nebylo dostatečně účinné proti silnému požáru.

Už při příjezdu hasičů byl celý kontejner a jeden z vozů zcela v plamenech. Hasiči bleskově rozvinuli vysokotlaké vodní vedení a požár postupně uhasili. Zásahem se podařilo zabránit rozšíření plamenů a dalšímu poškozování druhého zaparkovaného auta. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl v plastovém kontejneru na papír odkud se rozšířil na zaparkované osobní auto zn. Seat Ibiza, které bylo i s kontejnerem zcela zničeno. Plameny poškodily i další zaparkovaný vůz zn. Peugeot, ochrannou plachtu zahradního plotu a nízký porost. Požárem způsobené škody byly vyčísleny na 47.000 Kč.

Případ je nadále ve společném šetření hasičů a policie, protože se prověřuje možnost nedbalostního i úmyslného jednání neznámého pachatele.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail