hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

23.6.2006

 aktuality


Zajímavý projektový den na gymnáziu v Holešově
ochrana obyvatelstva za mimořádných situací

Gymnázium Ladislava Jaroše Holešov připravilo na závěr letošního školního roku pro své studenty v rámci výuky s tématikou ochrany obyvatelstva tzv. Projektový den – „Ochrana obyvatelstva za mimořádných situací“.

Dne 23.6.2006 byli ke spolupráci přizváni i příslušníci HZS Zlínského kraje z Územního odboru Kroměříž a odborníci z pracoviště ochrany obyvatelstva a plánování. V teoretické i praktické části byli studenti během akce seznámeni s problematikou osobní a improvizované ochrany člověka, s problematikou integrovaného záchranného systému, ale i s legislativou, týkající se daného tématu a jejími dopady na každého občana.

Teoretické představení problematiky ochrany obyvatel bylo doplněno i praktickými ukázkami. Vedení školy tímto pokračuje v nastoupeném trendu postupného vzdělávání studentů a v prosazování důležitých informací o ochraně obyvatel.

HZS Zlínského kraje vítá podobné aktivity, které vhodnou a přijatelnou formou zpřístupňují témata civilní ochrany široké veřejnosti a mládeži. Podobné dny jsou vhodným doplňkem teoretických přednášek, které naši odborníci představují studentům na odborných seminářích.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail