hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

27.6.2006

 aktuality


Slavnostní vyhlášení soutěže Požární ochrana očima dětí

Dne 27.6.2006 se na stanici hasičů v Uherském Hradišti uskutečnilo slavnostní vyhodnocení soutěže dětí.

Za spolupráce HZS Zlínského kraje, Územního odboru Uherské Hradiště a Okresního sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska se uskutečnilo slavnostní vyhodnocení výtvarné a literární soutěže Požární ochrana očima dětí.

Tuto soutěž vyhlásila Okresní odborná rada prevence a Okresní odborná rada mládeže při Okresním sdružení hasičů Uherské Hradiště v březnu letošního roku. Do soutěže se zapojilo 1312 dětí z 32 škol a 11 sborů dobrovolných hasičů z celého okresu Uherské Hradiště.

Je třeba připomenout, že děti z uherskohradišťského okresu byly v této soutěži velmi úspěšné. Vždyť 16 prací bylo oceněno v krajském kole a literární práce Venduly Kovaříkové ze SOŠ a učiliště služeb a společného stravování v Uh.Hradišti byla dokonce vítěznou prací v celorepublikovém kole.

Ředitel hradišťských hasičů mjr. Miroslav Antonín přivítal přítomné a vyjádřil potěšení nad zájmem dětí a mládeže o práci hasičů. Oceněným dětem pak, společně s členkou Výkonného výboru Okresního sdružení hasičů paní Janou Minářovou a vedoucí Okresní odborné rady mládeže paní Naděždou Dyčkovou, předal diplomy a věcné ceny.

Velkou pochvalou a oceněním pro organizátory byla závěrečná slova jedné z přítomných paní učitelek. Její mnohaleté zkušenosti jí daly v tu chvíli právo „vyseknout“ hlubokou poklonu hasičům za zorganizování celé soutěže a jejího dotažení až do úplného konce v podobě slavnostního vyhodnocení.

Všichni návštěvníci pak využili nabídky na prohlídku hasičské techniky a sídla uherskohradišťských profesionálních hasičů.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail