hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

6.7.2006

 aktuality


Pomoc hasičů při hledání utonulého mladíka v nádrži u obce Všemina

Dne 6.7.2006 v 16:50 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při pátrání po pohřešovaném mladém muži ve Všemině.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem a člunem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se pohřešuje mladý osmnáctiletý muž, který se údajně utopil.

Hasiči spustili na vodu člun a začali s prohledáváním vodní hladiny a dna pomocí sondážní tyče. Zároveň se prověřovaly počáteční informace o pohřešování.

Tři mladíci se koupali ve vodní nádrži u hotelu nedaleko obce Všemina, když jeden z nich se při plavání a následném potopení nevynořil. Jeho dva kamarádi běželi na recepci hotelu, kde požádali o pomoc. Recepční nahlásil událost na tísňovou linku a byly aktivovány základní složky integrovaného záchranného systému.

Po třiceti minutách bezvýsledného pátrání se policisté rozhodli na místo povolat potápěčskou skupinu z Brna. Ta vyjela v 18:30 hod. Do jejich příjezdu byli hasiči připraveni pokračovat v pátrání. Po celou dobu zásahu byl na místě i výjezdový vůz zdravotnické služby.

aktualizováno

V 19:15 hod. se podařilo hasičům lokalizovat tělo mladíka pod vodou a pokusili se o jeho vyzdvižení. Na místo byla vyslána i psycholožka HZS Zlínského kraje pro případné poskytnutí odborné pomoci rodině a kamarádům.

V 19:25 hod. hasiči zachytili tělo mladého utonulého muže ke člunu a vytáhli ho na břeh. Byli odvoláni policejní potápěči, kteří v době nálezu mladíka projížděli Uherským Hradištěm.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail