hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

13.7.2006

 aktuality


Požár ve výrobně sklenářství ve Valašském Meziříčí
hasiči uchránili velké hodnoty majetku

Dne 13.7.2006 v 19:53 hod. byli hasiči informováni o požáru sklenářství ve Valašském Meziříčí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v provozní místnosti a kotelně sklenářské firmy.

Před příjezdem hasičů se snažili požár uhasit zaměstnanci sklenářství, kteří použili ruční hasicí přístroje, ale vzhledem k rozsahu požáru to nebylo dostatečně účinné.

Hasiči přijeli na místo požáru jednu minutu od výjezdu, protože sklenářství se nachází ve stejném areálu jako požární stanice. Bleskový příjezd a okamžitý zásah hasičů zabránil rozšíření požáru na další provozní místnosti firmy a byly uchráněny vysoké hodnoty majetku. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo místo požáru ohledáno. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost jednoho zaměstnance, který při čištění pistole k lepení izolačního skla použil tepla kotle. Při nahřívání pistole s náplní dvousložkového lepidla došlo ke vznícení výparů a vyšlehnutí plamene na blízké papírové krabice. Došlo k rozšíření požáru z hořícího papíru na výrobní plastové rámečky.

Požár poškodil místnost na řezání rámečků pro výrobu izolačního skla, část kotelny, výrobní a technické zařízení dílny, ale hlavně materiál pro výrobu izolačního skla z plastu. Způsobená škoda byla majitelem vyčíslena na 200.000 Kč. Včasným zásahem hasičů se podařilo uchránit hodnoty ve sklenářství za 5 mil. Kč.

 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail