hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

15.7.2006

 aktuality


Záchrana zavaleného muže při výkopových pracích v Tylovicích

Dne 15.7.2006 v 09:17 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při záchraně muže zavaleného zeminou v Rožnově pod Radhoštěm.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s rychlým zásahovým vozidlem JEEP a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Rožnova pod Radhoštěm s rychlým zásahovým vozem Nissan. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v místní části Tylovice došlo k zavalení muže zeminou při výkopových pracích.

Jako první z hasičů na místo dorazila jednotka z Rožnova pod Radhoštěm, která přijela do pěti minut. Při příjezdu hasičů byl zavalený muž už ze značné části vyhrabán jeho spolupracovníky a zraněný ležel na dně výkopu. Hasiči se zapojili do záchranných prácí a jeho tělo se podařilo vytáhnout. Po jeho vyproštění byl předán do péče lékaře, který vzhledem k jeho vážnému stavu okamžitě povolal na místo vrtulník.

Vrtulník lékařské služby přiletěl v 09:40 hod., zraněný muž byl přenesen na palubu a transportován do nemocnice. Případ si na místě převzala k šetření policie.

Podle svědků události se pracovníci firmy zrovna chystali instalovat výztuhy a vzpěry do výkopu, když jeden z dělníků byl zavalen uvolněnou zeminou. Kanalizační výkop byl hluboký asi dva metry a na muži ležela vrstva zeminy o výšce asi půl metru.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail