hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

27.7.2006

 aktuality


Letecká hasičská služba pomáhá i ve Zlínském kraji
profesionální i dobrovolní hasiči cvičí hašení za pomoci letadla

Dne 27.7.2006 bylo vyhlášeno další ze série cvičení hasičů ve spolupráci s leteckou hasičskou službou.

Cvičení bylo svoláno na letiště u obce Lidečko na Vsetínsku, kam byly vyslány jednotky profesionálních hasičů z Valašských Klobouk a Vsetína, které doplnila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Francova Lhota.

Po příjezdu na letiště se hasiči seznámili se systémem plnění letadla Zlin Z 137 T, které je schopno pojmout tisíc litrů vody. Hasiči musí být schopni na letišti obsloužit uzavření poklopu vodní nádrže a její naplnění přes napouštěcí systém.

Hasicí letadlo převedlo dva shozy vody nad zalesněnou plochou a nad volným polem. Letecká hasičská služba má domovské letiště v Holešově, odkud vylétá nejen na hasební práce, ale i na průzkumné lety.

Cvičení hasičů bylo prozatím uskutečněno na Uherskohraďišťsku v lokalitě Bílé Karpaty a na hranicích Zlínska a Vsetínska pro oblast Vizovických vrchů. Další cvičení je plánováno na oblast Hostýnských vrchů.

Hasiči vítají pomoc letecké hasičské služby, která je nenahraditelná v oblastech těžko přístupných terénů a zalesněných úseků v celém Zlínském kraji. S tímto typem letounu je možné na jedno natankování paliva pracovat asi devadesát minut.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail