hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

27.7.2006

 aktuality


Hasiči stále zasahují u mnoha dopravních nehod v kraji
vážné nehody jsou stále velmi časté

Dne 27.7.2006 v 10:41 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u obce Hrachovec.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s rychlým zásahovým autem a jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/35 došlo k velmi těžké dopravní nehodě mezi motocyklem zn. Harley Dvadison, nákladním autem zn. Volvo a osobním autem zn. Š Favorit.

Po vzájemném střetu došlo k velmi těžkému zranění řidiče motocyklu. Hasiči pomohli zdravotnické službě s poskytováním první pomoci a naložením zraněného do sanitního vozu. Později byl na místo povolán i vrtulník záchranářů, který přepravil vážně zraněného motocyklistu do nemocnice v Olomouci.

Hasiči se při této nehodě setkali se zajímavým poznatkem, který před touto nehodou neřešili. Po nehodě došlo k úniku provozních kapalin a benzinu z motocyklu. Vlivem velkého horka a devastace motocyklu bylo zvýšeno riziko vzniku požáru. Nikdo z přítomných záchranářů, hasičů ani policistů nebyl schopen určit místo uložení akumulátoru v motocyklu. Nakonec byla baterie nalezena, ale i po jejím odpojení dál fungovala výstražná světla. Místo bylo důkladně zasypáno sorbenty a očištěno od hořlavých látek.

Dne 27.7.2006 v 11:56 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě u motorestu Pepčín.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50, mezi Uherským Brodem a Uherským Hradištěm, došlo k velmi vážné dopravní nehodě mezi dodávkou zn. Ford, autobusem zn. SOR a nákladním autem zn. Volvo.

Po vzájemném střetu byl těžce zraněn řidič dodávky, který byl z kabiny vyproštěn zdravotnickou službou. Po jeho ošetření byl převezen do nemocnice k dalšímu odbornému vyšetření a hospitalizaci. Při nehodě došlo k úniku provozních kapalin na vozovku, které hasiči zlikvidovali sorbenty. Po vyšetření nehody policií pomohli hasiči i s úklidem vozovky. V autobuse cestovalo asi třicet cestujících a při nehodě nebyl nikdo z nich zraněn.

Dne 27.7.2006 ve 13:25 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u obce Březůvky.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na křižovatce silnic Březůvky - Provodov došlo ke střetu dvou osobních aut zn. Opel Vectra a Honda Civic.

Po vzájemném čelním střetu došlo k většímu úniku provozních kapalin na vozovku. Křižovatka byla nehodou zablokovaná a doprava byla řízena kyvadlově hasiči. Při nehodě nedošlo k žádnému zranění. Hasiči zasypali uniklé látky sorbenty a pomohli s úklidem vozovky.

Dne 27.7.2006 ve 14:52 hod. byli hasiči svědky dopravní nehody ve Valašském Meziříčí.

Při návratu jednotky profesionálních hasičů ze zajištění letecké plochy pro přistání vrtulníku a transportu zraněného motocyklisty z dopolední nehody se hasiči setkali s dopravní nehodou nákladního auta, autobusu a dvou osobních aut.

Po vzájemném střetu nebyl nikdo zraněn, ale došlo k úniku provozních kapalin a k dopravnímu kolapsu na ul. Vsetínská. Hasiči se postarali o potřebný úklid a řízení dopravy.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail