hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

29.7.2006

 aktuality


Požár rodinného domu v Tlumačově

Dne 29.7.2006 v 08:45 hod. byli hasiči informováni o požáru rodinného domu v obci Tlumačov.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Tlumačov a Kvasice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Sportovní došlo k požáru v přízemním rodinném domě.

Už při příjezdu hasičů šlehaly plameny z oken. Hasiči bleskově rozvinuli několik proudů vody a začali s lokalizací požáru. Útok musel být veden do dvou pokojů, ve kterých hořelo současně. Hasičům se včasným zásahem podařilo zabránit rozšíření požáru na další místnosti v domě a na půdu. Po uhašení plamenů byl dům odvětrán přetlakovou i přirozenou ventilací. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. V době vzniku požáru spal majitel domu v jedné místnosti a před požárem včas utekl. Vyšetřovatel našel několik ohnisek vzniku požáru a na místo si povolal kriminalistického technika Policie ČR. Bylo zajištěno několik stop pro další zkoumání a určení příčiny vzniku požáru. Případ je nadále ve společném šetření hasičů i policie, přičemž nebyla vyloučena nedbalost, úmysl nebo technická závada.

Požár zničil kompletně vybavení jednoho obývacího pokoje, ve druhém pokoji byla zničena část nábytku, v dalších místnostech došlo k zakouření vybavení, zdí i stropů. Zničena byla okna i část elektrického rozvodu v domě. Požárem způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 200.000 Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail