hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

11.8.2006

 aktuality


Pomoc hasičů po tragické nehodě u Tlumačova
pomoc záchranářů byla marná

Dne 11.8.2006 ve 14:24 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u Tlumačova.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50, ve směru z Otrokovic na Tlumačov, došlo k tragické dopravní nehodě osobního auta zn. VW a nákladního auta zn. Mercedes.

Po vzájemném čelním střetu se osobní auto odrazilo mimo vozovku a přes vedlejší příjezdovou cestu se dostalo až mimo cestu. Uvnitř vozu zůstal zaklíněný řidič s velmi vážným poraněním. Hasiči okamžitě na jeho vyproštění použili veškerou hydraulickou techniku, ale velmi zdemolovaná kabina dlouho odolávala. Zdravotníci začali ještě ve voze boj o záchranu jeho života, ale i přes veškerou snahu a oživovací pokusy se jim to nakonec nepodařilo. Po vyproštění těla už nebyla šance na obnovení základních životních funkcí. Šestačtyřicetiletý řidič ze Slovenska tak svým zraněním podlehl na místě nehody.

Nákladní vůz se po nárazu stočil napříč oběma jízdními pruhy a zcela zablokoval dopravu na velmi frekventované silnici. Okamžitě se vytvořily kolony vozidel v obou směrech, které dosahovaly až dvou kilometrů. Dopravní policisté se snažili řídit nápor aut alespoň kyvadlově po krajnici jedné ze stran silnice. Dopravní omezení trvalo několik hodin.

Z obou vozů došlo k úniku provozních kapalin a olejů, které museli hasiči zasypat sorbenty. Po vyšetření dopravní nehody pomohli hasiči i s úklidem vozovky od mnoha střepů a úlomků vozů. Na místo přijel náhradní přepravní vůz, který převzal náklad z poškozeného a nepojízdného nákladního auta.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail