hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

14.8.2006

 aktuality


Tragické úmrtí mladého muže při požáru auta ve Valašském Meziříčí
hasiči byli o tragédii informováni až po požáru

Dne 14.8.2006 v 05:58 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta ve Valašském Meziříčí.

Požár byl ohlášen přímo na stanici profesionálních hasičů ve Valašském Meziříčí, kam přiběhl muž z nedaleké stavby.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z místní stanice s jedním zásahovým autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že už je po požáru a není co hasit. Místo požáru bylo necelých 200 metrů od stanice a hasiči k němu přijeli do minuty.

Požár zasáhl osobní auto zn. Š Favorit, které kompletně zničil. Uvnitř vraku bylo nalezeno ohořelé torzo těla mladého třicetiletého muže ze Slovenska.

Vzhledem k tomu, že už bylo po požáru, tak nebyl proveden žádný hasební zásah ani ochlazovací práce. Rozšíření požáru nehrozilo a hasiči chtěli uchránit případné stopy pro další šetření.

Po příjezdu vyšetřovatele ze Vsetína bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřovatel konstatoval, že k požáru došlo v nočních nebo časných ranních hodinách. Požár nikdo nezpozoroval a nebyl tak ani včas nahlášen. Dalším šetřením bylo zjištěno, že vozidlo bylo zaparkováno u jedné ze staveb v bývalém areálu kasáren. Jako první událost zjistil bratr tragicky zesnulého, který se snažil i požár hasit, ale v tomto stádiu už to nebylo nic platné. On také přiběhl na nedalekou stanici hasičů a událost oznámil.

Případ je nadále ve společném šetření hasičů a policie. Požárem způsobená škoda na osobním autě byla vyčíslena na 20.000 Kč. Příčina vzniku požáru a jeho průběh jsou v šetření.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail