hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

17.8.2006

 aktuality


Úmyslný požár osobního auta v Rožnově pod Radhoštěm
při požáru bylo poškozeno i druhé zaparkované auto

Dne 17.8.2006 v 03:30 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v Rožnově pod Radhoštěm.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z Rožnova pod Radhoštěm s rychlým zásahovým autem a cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Partyzánská došlo k požáru dvou osobních aut zn. Š Octavia a Lada Samara.

Už při příjezdu hasičů byla celá přední část škodovky v plamenech. Hořící vůz vyjel se zařazenou zpáteční rychlostí z řady zaparkovaných aut a po deseti metrech narazil do velkoobjemového kontejneru na odpad. Vozidlo bylo rozsáhlým požárem značně poškozeno. Druhé zaparkované auto zasáhl požár, který poškodil jen jednu z pneumatik.

Hasiči z Rožnova pod Radhoštěm dorazili na místo za dvě minuty od výjezdu a zásahem zabránili rozšíření požáru na celý vůz Škoda i dalšímu poškození okolního majetku.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo místo požáru ohledáno. Při ohledání nalezl vyšetřovatel stopy, které ho vedly k názoru, že požár byl založen úmyslně neznámým pachatelem. Na místo byla povolána policie a nadále probíhá společné šetření případu. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 600.000 Kč.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail