hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

17.8.2006

 aktuality


Požár opravárenské dílny v rodinném domě v Bánově

Dne 17.8.2006 ve 12:25 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě v obci Bánov.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Bánov a Nivnice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru v dílně rodinného domu.

Už při příjezdu hasičů byl vidět silný kouř vycházející z dílny, která hořela. Hasiči pronikli do domu v dýchacích přístrojích, nalezli ohnisko požáru a plameny uhasili pomocí vysokotlakého proudu vody. Hasičům se podařilo zabránit rozšíření požáru na obytné části domu. Celý dům musel být postupně odvětrán přetlakovou ventilací. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Požár vznikl v opravárenské dílně elektrických zařízení, kterou měl majitel v jedné ze sklepních místností. Sám majitel uvedl, že pracoval na opravě televizoru, když krátce po poledni odešel na oběd. Asi deset minut po odchodu z dílny uslyšel typické zvuky výbuchů obrazovek televizorů a následně zjistil požár. Plameny zničili kompletně vybavení elektro dílny, včetně přijatých zakázek k opravám.

Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru byla technická závada na opravovaném televizoru. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena nejméně na 450.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další hodnoty domu a vybavení za 800.000 Kč.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail