hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

18.8.2006

 aktuality


Pátek plný dopravních nehod a havárií v kraji
hasiči pomáhali u řady událostí v celém kraji

Dne 18.8.2006 v 07:40 hod. byli hasiči informováni o nehodě na železnici u Valašského Meziříčí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů podniku ČD z Přerova, která zasahovala po srážce vlaku s osobou v prostoru kolejiště. Údajně došlo ke sražení a usmrcení muže u přejezdu nedaleko nádraží.

Dne 18.8.2006 v 10:40 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii nákladního auta u Slavičína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Slavičína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Slavičín a Pitín došlo k havárii nákladního tahače Volvo s návěsem.

Celá souprava havarovala ve známých serpentinách a zablokovala jeden jízdní pruh. Při havárii se tahač dostal mimo vozovku a návěs zůstal za silnici. Při havárii došlo k poškození palivové nádrže, která ale nebyla nárazem o kmen stromu proražena. K ohrožení životního prostředí a nedalekého zdroje pitné vody nedošlo. Z poškozeného chladicího systému motoru došlo pouze k drobnému úniku kapaliny.

Na vyproštění kamionu musel na místo přijet speciální vůz profesionálních hasičů ze Zlína. Po zadokumentování havárie byl  kamion vytažen a přepraven na polní cestu mimo silnici. Po celou dobu havárie byla doprava řízena kyvadlově hlídkou policie. V době vyprošťování byla silnice zcela uzavřena. Zásah byl ukončen až v 15:00 hod.

Dne 18.8.2006 v 11:10 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké dopravní nehodě u Kroměříže.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Kroměříž a Hulín došlo k dopravní nehodě osobního auta Š Favorit a motocyklu Suzuki.

Osobní auto údajně vyjíždělo na hlavní silnici a nedalo přednost motocyklu, který narazil do jeho boku. Po vzájemném střetu došlo ke zranění motocyklisty na dolních končetinách. Hasiči a zdravotníci mu poskytli první pomoc a následně byl odvezen do nemocnice k hospitalizaci. Po vyšetření dopravní nehody pomohli hasiči s úklidem vozovky. Doprava byla v místě nehody omezena asi na dvě hodiny.

Dne 18.8.2006 v 11:58 hod. byli hasiči informováni o havárii nákladního auta v kopcích u Buchlovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště, která na místě zjistila, že havárie se stala už v noci, kdy nákladní auto zn. Avia havarovalo do stromu. Událost nahlásil na tísňovou linku kolemjedoucí řidič, který viděl v lese auto ve stromě. Vozidlo bylo opuštěné a čekalo na vyprošťovací službu. Hasiči se vrátili zpět na základnu bez zásahu.

Dne 18.8.2006 ve 14:39 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě v obci Březnice.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v obci Březnice došlo k dopravní nehodě s účastí tří osobních aut.

Po vzájemném střetu došlo pouze k úniku provozních kapalin na vozovku, které hasiči nemuseli likvidovat sorbenty. Vozidla byla zajištěna proti dalšímu úniku provozních kapalin a paliv, a také proti případnému vzniku požáru. Doprava byla částečně omezena vjednom jízdním pruhu.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail