hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

22.8.2006

 aktuality


Pomoc hasičů po těžké nehodě v obci Jasenná
dobrovolní hasiči z Vizovic zasahovali jako první

Dne 22.8.2006 v 18:44 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké dopravní nehodě v obci Jasenná na Zlínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Prvotní informace hovořila také o možném požáru jednoho z vozů, a proto operační důstojník vyslal na místo i jednotku sboru dobrovolných hasičů obce Vizovice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v obci došlo k vážné dopravní nehodě mezi vozem Š Pick-Up a nákladním autem Avia.

Po vzájemném čelním střetu obou vozů došlo ke zranění mladého řidiče v Pick-Upu, který utrpěl zranění v obličeji po nárazu do volantu a čelního skla. Řidič nákladního auta vyvázl bez zranění.

Jako první na místo přijeli dobrovolní hasiči z Vizovic se svým novým zásahovým vozem Iveco. Hasiči byli v době vyslání jednotky na stanici, když právě uklízeli po malování. Na místě nehody pomohli zraněnému řidiči z vozu bez použití vyprošťovacího zařízení a odvedli ho do bezpečí mimo silnici. Sami také okamžitě natáhli vysokotlaký proud vody a ochladili zdemolovaný motorový prostor před případným požárem.

Jednotka hasičů ze Zlína přijela současně s vozem zdravotnické záchranné služby. Hasiči zajistili oba vozy proti požáru, úniku provozních kapalin a uzavřeli nádrž na LPG. Zraněný byl uložen do sanitního vozu, byla mu poskytnuta nezbytná první pomoc a následně byl přepraven do nemocnice ve Zlíně.

Po dopravní nehodě byl uzavřen průjezd silničním tahem na Vsetín. Osobní doprava byla odkláněna po místních komunikacích a nákladní doprava musela čekat asi dvě hodiny na otevření průjezdu.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail