hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

27.8.2006

 aktuality


Požár osobního auta u obce Bystřice pod Lopeníkem

Dne 27.8.2006 ve 13:59 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u Bystřice pod Lopeníkem.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Bystřice pod Lopeníkem s jednou cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/50 došlo k požáru osobního auta zn. Ford Mondeo.

Už při příjezdu hasičů byla přední část vozu v plamenech. Hasiči natáhli vysokotlaké vodní vedení a v dýchacích přístrojích požár uhasili. Zásahem hasičům se podařilo zabránit rozšíření požáru a zničení celého vozu. Po dobu hašení byl policejní hlídkou zastaven provoz na frekventované silnici. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Po uhašení požáru zůstala na místě jednotka dobrovolných hasičů, která dohlédla na odklizení vraku odtahovou službou.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Řidič z Olomouce uvedl, že při jízdě s vozidlem pozoroval problémy s chodem auta, a proto zastavil u krajnice. Krátce poté vypukl v motorovém prostoru požár, který se částečně rozšířil i na kabinu. Řidič se sám snažil uhasit požár pomocí malého ručního hasicího přístroje, což ale nebylo dostatečně účinné.

Požár zničil celou přední část auta, motor a přední část kabiny. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 100.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další hodnoty vozu za 50.000 Kč. Příčina vzniku požáru je nadále v šetření, protože řidič uvedl, že s vozidlem byl před několika dny v servisu.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail