hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

30.8.2006

 aktuality


Pomoc hasičů po havárii osobního auta v lese u Mladcové
mladou ženu s dítětem zachránily bezpečnostní pásy

Dne 30.8.2006 ve 14:42 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta u obce Mladcová.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem a speciálním vyprošťovacím autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi Mladcovou a Rackovou došlo k havárii osobního auta zn. Citroen C3.

Řidička sama uvedla, že pravděpodobně usnula a havarovala při jízdě ze Zlína. Vozidlo nejdříve přejelo do protisměru a narazilo do protějšího břehu v lese. Od břehu se vozidlo odrazilo, znovu přejelo celou šířku vozovky a havarovalo zpět mimo vozovku. Auto v příkopě čelně narazilo do stromu a převrátilo se na bok.

Jako zázrakem se řidičce ani jejímu devítiletému synovi nic nestalo. Oba byli připoutáni bezpečnostním pásem. Řidičce se navíc aktivovaly přední airbagy a syna na zadním sedadle zachránil pás. Oba se z vozu dostali ven a přivolali pomoc.

Při havárii došlo k úniku provozních kapalin a olejů. Hasiči zabránili dalšímu znečištění půdy v lese a vůz zajistili i proti případnému vzniku požáru. Havarované auto bylo jeřábem vyproštěno z lesa a naloženo na odtahový vůz.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla doprava svedena do jednoho jízdního pruhu a kyvadlově řízena hlídkou policie. V době vyprošťování vraku byla silnice zcela uzavřena asi na třicet minut.

Všichni záchranáři se na místě havárie shodli, že řidička měla mimořádně velké štěstí, že nebyla zraněna ani ona, ani její dítě na zadním sedadle. V praxi se tak znovu prokázala funkčnost a význam bezpečnostních prvků, které jsou v autech k dispozici.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail