hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

31.8.2006

 aktuality


Pomoc hasičů po velmi těžké hromadné dopravní nehodě u Rožnova pod Radhoštěm
mnoho zraněných si vyžádalo výjezd více sanitek

Dne 31.8.2006 v 10:17 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po těžké nehodě u Rožnova pod Radhoštěm.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí, která vyjížděla od předchozího zásahu havárie kamionu u obce Dolní Bečva. Hasiči tak byli na místě do deseti minut a okamžitě začali poskytovat první pomoc.

Na místě nehody bylo zjištěno, že došlo k velmi vážné hromadné dopravní nehodě čtyř osobních aut zn. Ford Mondeo Combi, Ford Escort,  Š Octavia Combi a Citroen Saxo. Dopravní nehoda se stala na hlavním silničním tahu z Rožnova pod Radhoštěm na Frenštát pod Radhoštěm.

Podle prvotních informací na místě nehody dostal řidič fordu Mondeo na mokré vozovce smyk, který nezvládl a čelně narazil do protijedoucího citroenu. Následně došlo i ke střetu s dalšími dvěma vozy.

Následky nehody jsou velmi vážné. Jen ve vozidle Ford Mondeo byly zraněny tři osoby, další velmi těžké zranění utrpěl řidič citroenu a zraněni byli i další účastníci nehody. Celkem čtyři sanitky odvezly nejméně pět zraněných k nutnému ošetření a hospitalizaci, další osoby byly převezeny na pozorování.

Hasiči pomáhali zdravotníkům při poskytování nutné péče, vyprošťovali zraněné z vozidel a pomáhali s jejich nakládáním do sanitek. Všechna vozidla musela být zajištěna proti úniku provozních kapalin a zabezpečena proti vzniku požáru.

Celá vozovka byla uzavřena. Všude bylo mnoho střepů a úlomků částí vozidel. Z vozu Ford Mondeo vyletěl po čelním nárazu motor, který skončil v příkopu u cesty. Uniklé pohonné hmoty museli hasiči zasypat sorbenty.

Veškerá doprava byla odkláněna na objízdné trasy, což ale nezabránilo vzniku několikakilometrových kolon. Řešení dopravní nehody a odklízení následků trvalo asi tři hodiny.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail