hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

6.9.2006

 aktuality


Pomoc hasičů po havárii osobního auta v Jasenné

Dne 6.9.2006 v 07:40 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii osobního auta v obci Jasenná.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Vizovice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že uprostřed obce došlo k havárii osobního auta Š Fabia (SK).

Řidič při jízdě na Vsetín havaroval mimo vozovku, kde nejdříve přeletěl přes betonový obrubník plotu a havaroval čelním nárazem do sloupu elektrického vedení na zahradě rodinného domu. Stopa po nárazu do sloupu byla asi metr nad zemí. Po nárazu se řidiči aktivoval airbag, ale přesto utrpěl zranění a musel být na místě ošetřen lékařem zdravotnické služby. Po havárii řidič z vozu sám vystoupil, v bolestech si lehl na zem a čekal do příjezdu záchranářů.

Hasiči zajistili vůz proti případnému požáru a úniku provozních kapalin do půdy na zahradě. Po havárii došlo k poškození elektrického vedení a výpadku proudu do rodinného domu. Po zhodnocení celé situace, kdy vozidlo neohrožovalo ostatní účastníky silničního provozu, tak ponechali hasiči vyproštění vraku na majiteli vozu.

Obyvatelé rodinného domu potvrdili, že naprosto stejná havárie se u nich stala před třemi lety, kdy řidič navíc poboural pět částí oplocení na ocelových sloupcích.


 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail