hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

24.9.2006

 aktuality


Rozsáhlý požár hospodářského stavení a střechy rodinného domu v obci Hošťálková

Dne 24.9.2006 v 08:37 hod. byli hasiči informováni o požáru rodinného domu v obci Hošťálková na Vsetínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů obce Hošťálková a Jablůnka. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru střechy hospodářského stavení, stodoly a rodinného domu.

Už při příjezdu hasičů byla požárem zasažena značná část hospodářského stavení s dílnou, stodola s průjezdem a střecha rodinného domu. Hasiči postupně natáhli několik proudů vody a snažili se o rychlou lokalizaci požáru. Prioritou bylo zabránit šíření plamenů přes střechu rodinného domu do obytných místností. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Hasiči se rozdělili na několik samostatných hasebních úseků a požár byl postupně zlikvidován. Hasiči museli zasahovat v dýchacích přístrojích a po uhašení plamenů musel být dům odvětrán. Některé části hospodářského stavení se nepodařilo zachránit a byly požárem zničeny.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo místo požáru ohledáno. Majitel domu uvedl, že ho ráno probudilo typické praskání hořícího dřeva a podařilo se mu z domu včas vynést invalidní matku. Požár byl ohlášen na tísňovou linku sousedy.

Požárem byla zničena značná část budov a střech, včetně prvního patra rodinného domu. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 600.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další hodnoty majetku za 300.000 Kč.

Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru byla závada na staré a původní elektroinstalaci v hospodářském stavení.
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail