hlavní stránka - pro veřejnost - dotazy - telefonní seznam - organizace - požární jednotky - územní odbor KM - UH - VS - ZL

 

Hasičský záchranný sbor
Zlínského kraje


Přílucká 213
Zlín

tisková zpráva

29.9.2006

 aktuality


Pomoc hasičů po dopravní nehodě u obce Martinice

Dne 29.9.2006 v 10:00 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u obce Martinice na Kroměřížsku.

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních hasičů z Holešova a Kroměříže se dvěma zásahovými vozy. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na křižovatce u známého zahradnictví došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Mazda 602 a nákladním autem zn. Liaz.

Podle svědků nehody došlo k havárii osobního auta mimo silnici v době, kdy nákladní vůz odbočoval z hlavní silnice na obec Zahnašovice.

Mladý řidič osobního auta, který vlastní řidičské oprávnění teprve několik málo měsíců, chtěl ve zvýšené rychlosti předjet v křižovatce nákladní auto, které ale začalo odbočovat. Mladík manévr nezvládl a havaroval mimo silnici. Přes příkop u cesty prorazil nejdříve oplocení zahradnictví, vyjel na dvoumetrový násep a po několikametrovém letu skončil v zahradnictví uprostřed reprezentativního trávníku.

Při nehodě utrpěl mladý řidič osobního auta zranění a musel být urgentně převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby do nemocnice v Kroměříži. Hasiči zajistili vozidla proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

Při zásahu složek integrovaného záchranného systému, a během vyšetřování dopravní nehody, byla v křižovatce omezena průjezdnost vozidel a doprava byla průběžně regulována. Po vyšetření nehody pomohli hasiči s úklidem a vytažením vraku osobního auta ze zahradnictví.

kpt. Bc. Ivo Mitáček

950 670 121
950 670 333
www.hzszlk.eu
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail
 

kpt. Bc. Ivo Mitáček

577 656 121
577 656 333
www.hzs-zlkraje.cz
ivo.mitacek@zlk.izscr.cz

  tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
fax
Internet
e-mail